Wij zijn Fleur & Loes

Wij zijn Fleur & Loes

In 2018 richtte Loes 'Alta Musica' op, een privé muziekschool in Hoogstraten.
Haar team wordt versterkt door haar zus Fleur.

Wij zijn opgegroeid in Hoogstraten in een warm gezin met 5 kinderen boven de muziekwinkel! Onze liefde voor muziek is dus niet ver te zoeken. We laten jong en oud kennismaken met onze passie dankzij ons breed aanbod aan muziekcursussen: pianoles, zangles, muziekbeleving, muziekkriebels en muziek op schoot.

Kom hieronder meer te weten over ons!

Loes

Ik ben Loes Strijbos, een gepassioneerde muzieklesgeefster uit Hoogstraten. Mijn passie voor muziek begon in mijn kinderjaren. Samen met mijn vier zussen groeide ik op boven de muziekwinkel 'De Gouden Toets' in Hoogstraten.

Ik volgde zelf jarenlang privéles piano en startte aan mijn muzikale carrière op het Heilig graf Turnhout, waar ik afstudeerde met zang als hoofdinstrument. Ik vervolgde deze opleiding met een lerarenopleiding muzikale opvoeding en project kunstvakken. Ik deed ervaring op als amv-, samenzang-, muziekintiatie juf.

Sinds 2015 werk ik als muziekbegeleidster in het dagcentrum Sterrenhuis te Brasschaat. Hier verloor ik mijn hart voor mensen met een beperking; hun enthousiasme, vrolijkheid en eerlijkheid tovert elke dag een lach op mijn gezicht.

En toen, 2018: ontstaan Alta Musica! Mijn eigen zaak met piano- en zanglessen als aanbod.

In november 2019 werd ik mama van Leon. Al tijdens mijn zwangerschap genoot hij van muziek. Muziek is hier de hele dag door aanwezig. Dit plezier wil ik ontzettend graag delen met mijn cursus 'muziek op schoot'.

Heb je nog vragen voor mij, aarzel dan niet om ze te stellen

foto's @clicksbyjolien

Fleur

Ik ben Fleur, een gepassioneerde en veelzijdige zangeres uit Hoogstraten. Mijn passie voor muziek begon net als Loes ook in mijn kinderjaren. Ik volgde al op jonge leeftijd privéles piano en luisterde erg graag naar popmuziek. Dat zette me al op jonge leeftijd aan tot het componeren van mijn eigen muziek!

Met mijn oudste zus Loes als mijn grote voorbeeld trad ik in haar voetsporen en startte ik ook mijn muzikale carrière op het Heilig graf Turnhout, waar ik afstudeerde met klassieke zang als hoofdinstrument.

Ik stroomde door naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ik in 2020 mijn diploma ‘Master in de muziek – klassieke zang’ behaalde met grote onderscheiding. Daarna waren mijn leerkriebels nog niet op en volgde ik een postgraduaatcursus “Vocal studies” bij mijn grote idool Barbara Bonney aan de Universität Mozarteum in Salzburg.

Naast veel ervaring met klassieke muziek, voel ik me ook erg thuis in popmuziek. Zo vorm ik sinds 2016 het vocale pop duo “Yentl en Fleur in duo” en volgde ik een jaar Jazz Vocaal Ensemble aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als vrijwilligster.

Heb jij nog vragen voor mij, aarzel dan niet om ze te stellen!

foto's Bas Bogaerts, @clicksbyjolien & Sebbatography

M